« terug naar vorige pagina

Nieuws

Niet verschijnen bij de Huisarts/Praktijkondersteuner/Doktersassistente zonder af te bellen heeft consequenties.

Het komt de laatste tijd helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Hiermee gaat voor de huisarts/praktijkondersteuner/doktersassistente onnodig veel tijd verloren. Immers er is op uw komst gerekend!

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen en het betreft een consult bij de huisarts?
Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval ten minste 24 uur van tevoren en geef door dat u niet kunt komen. In ons keuzemenu kunt u kiezen voor de optie afspraak annuleren. Een andere patiënt kan dan in uw plaats ingepland worden.

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt?
U krijgt een rekening wanneer u niet tijdig afzegt. De hoogte van de rekening is afhankelijk van de afspraak die vervalt. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen en het betreft een consult bij de praktijkondersteuner?
Het betreft afspraken waar meestal 30, maar soms ook 45 minuten voor staan. Hier zijn lange wachtlijsten voor. Deze afspraken moeten minimaal 2 werkdagen van tevoren afgezegd worden, dan kunnen wij misschien nog iemand anders inplannen.

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt?
U krijgt een rekening bij niet verschijnen zonder bericht.
Kosten:
– 30 euro bij een dubbele afspraak bij uw huisarts of een afspraak bij de POH Somatiek of POH GGZ.
– 15 euro bij een enkele afspraak bij uw huisarts of bij de doktersassistente
Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen. Onverwachte crisissituaties kunnen zich altijd voordoen, daar hebben wij natuurlijk alle begrip voor. Neem dan contact op met de praktijk.
Wilt u onnodige kosten voorkomen, belt u dan op tijd af

Nieuws

 • 6 maart 2019 

  Mogelijk heeft u al kennis gemaakt met onze nieuwe huisarts in opleiding Mw. Verhoef. Zij is een zeer ervaren arts en zit in het laatste jaar van haar opleiding. Zij zal ons team ruim een jaar komen versterken, daar zijn wij heel blij mee! Met haar ervaring zal onze kennis zeker verder toenemen.

 • 6 maart 2019

  Zoals u mogelijk gemerkt heeft, kunt u af en toe een oude bekende in onze praktijk tegenkomen. Onze voormalige huisartsen in opleiding, die inmiddels zelf huisarts zijn, zullen tijdens onze vakanties waar gaan nemen, zodat u altijd bij ons terecht kunt. Denk dan aan Dhr. Sprenger, Dhr. America, Mw. Toppinga, Mw. Kraan en Mw. Schoenmaker. Wij zijn blij dat we op deze manier continuïteit van zorg kunnen bieden, daar heeft u als patiënt destijds aan bijgedragen, waarvoor dank!

 • 23 mei 2018

  Wij willen graag onze kwaliteit verbeteren daarom zijn wij recent gestart met een kwaliteitsonderzoek, middels een elektronische vragenlijst. Wij stellen het zeer op prijs als u deze vragenlijst voor ons wilt invullen. Indien u hieraan mee wilt werken, wilt u dan aub uw mailadres doorgeven aan onze assistente? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw moeite!

 • 28 maart 2018 

  Wist u dat we sinds de oprichting van ons centrum veel samenwerken met de andere eerstelijns hulpverleners in het pand? Zo hebben we een aantal zorgprogramma’s, zoals valpreventie, astma, COPD, nek-, schouder-, rug-, heup- en knieklachten, angst, depressie en ouderenzorg. Door samen te werken willen we de kwaliteit van zorg rondom deze aandoeningen verbeteren. Voor vragen hierover, bent u altijd welkom! Bijvoorbeeld bij valpreventie werkt de huisarts samen met de praktijkondersteuner, fysiotherapeut en ergotherpeut om te voorkomen dat u in de toekomst een val maakt.